Spot Publicitar

Atlantida. Cetatea Atlanților - O Enigmă Epocală

 Lumea este plină încă, de mistere nerezolvate. În ciuda marilor realizări din domeniul științei, noi, ființele umane, rămânem fără idee despre multe lucruri din jurul nostru. În timp ce numerosi oameni de știință au reușit să explice multe dintre aceste mistere, există încă câteva care rămân inexplicabile. Orașele pierdute, comorile ascunse, navele mistice fac parte din această  atrăgătoarea lume marină. Nu există un mister mai mare în lume decât cel legat de existența Atlantidei. Mulți învățați și oameni de știință au căutat și încă se află în căutarea Atlantidei. Și totuși nu s-au găsit până acum dovezi fizice clare precum că acest mitic continent ar fi existat vreodată. Dar, această  intrigantă fascinaţie în legătură cu Atlantida e încă mare.

Titanomahia, în mitologia greacă reprezintă o serie de zece ani de bătălii luptate în Tesalia, constând în majoritatea titanilor care luptă împotriva olimpicilor și aliaților lor.

Tărâmul pierdut al Atlantidei, menționat în scrierile sale de filosoful grec antic Platon cu mai bine de 2.300 de ani în urmă, este cunoscut ca unul dintre cele mai vechi și mai mari mistere ale lumii. Potrivit lui Platon, regatul insulei utopice ar fi existat cu aproximativ 9.000 de ani înainte de vremea sa și ar fi dispărut misterios într-o singură zi. In nici un caz nu relatează că acest regat  ar fi fost distrus in urma unor dezastre provocate de om așa cum a fost speculat in diverse surse considerate surse informaționale. Toate informațiile despre acest mitic tărâm au fost și încă sunt interpretate speculativ distorsionand viziunea originala a legendendarului continent. Indiferent de informațiile pe care le culegem din diferite surse mitul, Atlantidei încă rămâne o fascinantă enigmă epocală.

Citiți mai departe pentru a afla ce este atât de fascinant la acest tărâm legendar?

Fotografia Bibliotecii Mănăstirii Strahov din Praga - pixabay.com ( sursa imaginii )

Platon (filozof al Greciei antice și fondatorul, Academiei din Atenaface, referire in scrierile sale către grecul Solon care ar fi auzit de Atlantida de la un preot egiptean, atunci când a vizitat orașul Sais/Sa el-Hagar un oraș antic egiptean din vestul deltei NiluluiSolon a fost un faimos om de stat atenian, legislator și poet. A fost considerat printre cei  ☆Șapte Înțelepți☆  ai Greciei antice. Preotul egiptean, nu l-a informat doar despre Atlantida, ci şi despre marile dezastre care aveau sa lovească planeta noastră în mod periodic, unul din aceste dezastre ducând la dispariţia Atlantidei. Preotul egiptean i-a mai spus că Atlantida se află dincolo de ☆Stâlpii lui Hercules☆  posibil în oceanul Atlantic. Solon a adus cu el cunoştinţele învăţate în Egipt şi i le-a povestit unui bărbat pe nume Dropides, iar acesta, la rândul său, i le-a spus nepotului său, pe nume Critias. Acesta spune povestea într-o discuţie publică, la care a participat mai mulţi învăţaţi, printre care şi celebrul Platon, de la care, din lucrările sale scrise, am aflat de legenda Atlantidei. Preotul egiptean i-a mai spus lui Solon că atlanţii se aflau în posesia unei tehnologii extrem de avansate şi că ei nu se temeau de moarte, ceea ce înseamnă fie că ei erau nemuritori, fie ei cunoşteau destule despre viaţa de dincolo de moarte, pentru a nu se teme.  Atlantida, orașul pomenit prima data in scrierile lui Platon, a stârnit mereu imaginația oamenilor. Unii cred ca se afla in Oceanul Atlantic, altii in Marea Mediterană sau chiar in Marea Neagră sau Marea Baltică. Potrivit legendei, insula, care avea o forma circulară, s-a scufundat in mare in urma unui cataclism, care ar fi durat o zi si o noapte, iar civilizatia infloritoare care se dezvoltase aici a dispărut.

Unde este Atlantida? - Locația misterioasă!

Harta reprezentativă a lumii, creație artistică - pixabay.com ( sursa imaginii )

Cea mai mare întrebare care încurcă mințile tuturor oamenilor de știință este aceea: - unde este Atlantida? Relatările  sugerează că orașul se crede că s-a fi scufundat în mare după un puternic cutremur sau tsunami. Potrivit lui Platon, așa numită Atlantida era o insulă imensă situată lângă stânca Gibraltarului formată cu ziduri și canale concentrice. Platon a adăugat că orașul de sub mare ar fi trebuit să fie undeva în Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, nici o tehnologie prezentă la ora actuală in societatea modernă, nu a dezvăluit până acum un astfel de oraș pe fundul oceanului.  În timp ce unele teorii au sugerat că Atlantida este situată în Marea Mediterană, în largul coastei Spaniei, puțini au susținut, de asemenea, că ar putea fi chiar sub Antarctica. Multă vreme, Azore s-a crezut a fi locul orașului Atlantida. Cu toate acestea, noile cercetări au dezvăluit un nou site arheologic, iar oamenii de știință sunt siguri că Atlantida poate fi găsită în Cadiz, undeva între apele Spaniei și Marocului. Adevărul din această poveste este într-adevăr un mister în sine. Întrebări precum: -unde este Atlantida? sau, -Chiar a existat în realitate? rămân întrebări încă fără răspuns. 

Hartă reprezentativă a lumii, creație artistică - pixabay.com ( sursa imaginii )

Conform mitologiei greacă, zeul marilor si al oceanelor, Poseidon s-ar fi îndrăgostit de Cleito (o femeie muritoare ce a trăit pe o îndepărtată insulă izolată) iar, din urma dragostei dintre cei doi, Cleito ia oferit zeului, cinci perechi de fii gemeni. Cei zece fii au moștenit marele oraș și considerat a fi primul copil, Atlas, a devenit primul conducător al Atlantidei. Cu toate acestea, se crede că aceștia au construit și un templu uriaș pentru tatăl lor cu o imensă statuie a lui Poseidon, călare pe un car purtat de cai înaripați. Se consideră că impunătoare statuie ar fi fost complet construită cu aur și plasată într-un templu din interiorul orașului.

Ilustrație reprezentativă a Atlantidei - pixabay.com ( sursa imaginii )

 În afară de această legendă a orașului pierdut Atlantida exista multe alte povestiri  ale unor cercetători ce susțin conexiunea extraterestră cu civilizația formată a Atlantidei. Din povestirile acestor cercetători reiese că, locuitorii originari ai Atlantidei  ar fi fost de origine extraterestră si au ajuns acolo în urmă cu aproximativ 50.000 de ani dintr-un sistem solar îndepărtat. Se poate presupune, că aceștia erau mult mai înalți și mai echitabili decât ființa umană medie de astăzi si se crede că durata medie de viață a acestor ființe ar fi fost de 800 de ani, ceea ce îi face să fie cu adevărat un prototip puternic și al rasei umane existente atunci. Alti oameni ce au cercetat acest enigmatic subiect susțin că orașul pierdut al Atlantidei se afla pe Marte sau că era doar o colonie a unei civilizații extraterestre iar despre locuitorii orașului Atlantida se credea că au fost posesorii unor puteri excepționale, cum ar fi capacitatea de a controla vremea, de a modifica erupțiile vulcanice ( e aproape identic cu ceea ce încercăm noi in ziua de azi). Unele relatări menționează, de asemenea, despre posesia lor de un fel de dispozitiv care le-a permis să canalizeze energia din timp și spațiu (teleportarea, mașinăria timpului ). De asemenea, pentru unii cercetători, se presupune că după distrugerea Atlantidei, atlanții s-au refugiat în Egipt și au construit Marile Piramide. Faraonii ar putea fi copii atlantilor, deoarece arătau destul de diferit de egipteni. Oricare ar fi adevărul, mitul Atlantidei, rămâne unul dintre enigmele, marilor mistere ale istoriei umane.

Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar