Spot Publicitar

Lumea Cripto-monedelor - Ce este Bitcoin si cum funcționează

Cripto poster
Bitcoin este o moneda virtuala creata in 2009 de către o persoana sau un grup de programatori sub pseudonimul - Satoshi Nakamoto, ce a revoluționat industria financiara mondiala. Oferind un nou sistem de plata complet digital, Bitcoin distribuie un registru public denumit - Blockchain - ( registru ce conține fiecare tranzacție procesata vreodată, permițând calculatorului unui utilizator sa verifice validitatea fiecărei tranzacții efectuate ). Mai pe scurt Blockchain, este o tehnologie ce permite tranzacții rapide, securizate si descentralizate.
Bitcoin poster
Chiar daca se comporta ca un cont bancar, rețeaua Bitcoin numita Blockchain nu este controlata de nicio autoritate centrala. Fiecare computer care minează Bitcoin si procesează tranzacții fac parte dintr-o rețea in care toate componentele funcționează împreună. Aceasta înseamnă, ca nicio autoritate centrala nu poate sa se implice in politica monetara si sa o destabilizeze sau sa sustragă Bitcoin din circulație. Daca o parte a rețelei cade, moneda va continua sa circule fiind susținută de restul computerelor din rețea. Ca utilizator a tehnologiei Blockchain, poti începe sa folosiți Bitcoin fara prea multa bătaie de cap. Odată instalat un portofel Bitcoin pe calculator, laptop sau pe telefonul mobil, acel portofel îți va genera prima adresa de Bitcoin si poți crea una de fiecare data când ai nevoie. Sunt cinci tipuri de portofele electronice unde poți menține Bitcoin: Desktop, Aplicații pentru mobil, Portofele Web, Portofele Hardware si pur si simplu de hârtie. Atenție aceste portofele create, conțin cheile private de care ai nevoie la accesul unei adrese si cheltuielile din fondurile acumulate, ceea ce înseamnă ca indiferent de tipul de portofel ales acesta trebuie securizat. Parolele, cheile private sunt stocate in portofelul tau si sunt singurele metode ce îți va permite accesul la adresa ta de Bitcoin. Daca le pierzi, îți vei pierde fondurile acumulate. Daca doriți sa aflați mai multe informații despre Bitcoin si tehnologia Blockchain încercați websitul din linkul alăturat - Bitcoin

Veniturile din monedele virtuale si impozitul lor.

Atenție, datorită unei legi ce a fost adoptata in România in decursul acestui an, veniturile din monedele virtuale ar tebuii impozitate. Aceasta lege ce a fost publicata in Monitorul Oficial, face referire la tot ceea ce se câștiga de pe urma monedelor virtuale si nu numai Bitcoin, lărgind categoria veniturilor din alte surse. Totuși noile prevederi arata ca câștigurile sub nivelul de 200 de lei pe tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor dintr-un an fiscal sa nu depășească 600 de lei, iar câștigul se va impozita cu 10% conform art. 114 - 116 al codului fiscal. Astfel, orice persoana fizica ce realizează aceste câștiguri e obligată prin lege sa depună o declarație unica privind impozitul pe venit si a asigurărilor sociale. Pentru mai multe informații cu privire la aceasta lege veți afla accsesand linkul de mai jos.
Impozitul monedelor virtuale 


Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar