Spot Publicitar

Câteva curiozități despre daci si romani.

Sursa imaginii: wikipedia
1)*- Bărbații daci și-ar fi cumpărat sotia de la părinți. Cu cat era mai tânără si frumoasa cu atât avea nevoie de o zestre mai mica.

2)*- Tatuajul ar fi fost prezent si in cultura dacilor. Acesta s-ar fi aplicat pe corp si chiar pe fata, ca un semn de distincție la un neam sau rang social.

3)*- Romanii au fost primii ce au produs cimentul amestecând cenușă vulcanica, calcar si apa.

4)*- In Roma antica, șoarecele rumenit cu miere reprezenta o delicatesa.

5)*- Profesorii din școlile romane, erau majoritatea sclavi greci foarte înțelepți. Cei ce beneficiau de învățăturile lor erau copii ce proveneau din familii foarte bogate.

6)*- Soldații romani nu aveau voie sa sa căsătorească totuși, puteau trai in concubinaj. După anul 200 după Hristos soldații, au primit acest drept.

7)*- Panza de păianjen era folosita in tratarea rănilor. Soldații răniți puneau aceste pânze rani împreună cu anumite ierburi despre care se credeau ca distrug microbi.

8)*- După spusele unor arheologi, femeile din Dacia aveau parul blond sau roșcat, pielea de culoare deschisa si ochii albastri.

9)*- Potrivit arheologilor, dacii conservau alimentele, folosind tehnici de afumare, murare, fermentare si uscare identice cu cele folosite in zilele noastre ( cele tradiționale 👦).

10)*- Romanii nu foloseau săpun pentru igiena personala. Puneau pe piele ulei de măsline, apoi cu ajutorul unei bucăți de metal il îndepărtau.

11)*- Bărbatul dac era stăpânul femeii, societatea dacica oferea dreptul de a deține un număr de femei in funcție de averea acestuia.

Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar