Spot Publicitar

TikTok, aplicația care te fură... de timp.

 TikTok, aplicația de socializare care a devenit populară în ultimii ani, ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Motivul? Se pare că aplicația este folosită pentru a colecta date personale ale utilizatorilor, care apoi sunt vândute altor guverne.

  • Totuși, cum ar putea o asemenea aplicație prin care vei descoperii diverse creații artistice scurte distractive de dans și muzică să fie atât de periculoasă? 
Imagine reprezentativă

Atunci când deschizi TikTok, ești întâmpinat de o serie de videoclipuri amuzante și captivante. Înainte să-ți dai seama, te-ai pierdut în lumea TikTok și ai uitat complet de ce te-ai așezat la calculator.

Dar în timp ce te distrezi, TikTok colectează date despre tine. Date despre cine ești, ce îți place, unde te afli și ce faci. Toate aplicațiile procedează in acest fel ~ totuși de ce se pune presiune politică in privința acestei aplicații asemenea multora din această categorie ce reprezintă social media!!?
  • TikTok a fost acuzat de colectarea de date personale în mod netransparent și de trimiterea acestora către servere din China. Aceste date includ informații precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, locația și chiar înregistrări audio și video.
Aceste date ar putea fi folosite pentru a te spiona sau pentru a te manipula. De exemplu, dacă TikTok știe unde locuiești, ar putea folosi această informație pentru a-ți trimite reclame pentru produse sau servicii care sunt disponibile în zona ta.
  • TikTok a fost, de asemenea, acuzat de promovarea conținutului toxic și dăunător. De exemplu, aplicația a fost folosită pentru a răspândi informații false și pentru a promova hărțuirea.
Imagine reprezentativă 

TikTok este o aplicație distractivă, dar este important să fii conștient de riscurile la care te expui. Dacă vrei să folosești această aplicație, este important să fii precaut și să iei măsuri pentru a-ți proteja datele personale.

Chipurile chiar poate să te „hackuiască”. De exemplu, aplicația poate accesa microfonul telefonului tău, chiar dacă nu o folosești. Acest lucru înseamnă că TikTok poate asculta ce spui, chiar și atunci când nu ești conștient de asta. Yep, vechea problema cu care sa confruntat Facebook, in trecutul nu foarte îndepărtat.

Sa încercăm sa privim puțin psihologic ~ să încercăm sa reflectăm la ceea ce se petrece cu noi, cu mintea noastră atunci când vizualizăm diverse creații menite sa ne delecteze.

TikTok folosește algoritmi pentru a-și recomanda utilizatorilor videoclipuri care le-ar putea plăcea. Acești algoritmi sunt antrenați pe baza datelor colectate de la utilizatori, cum ar fi istoricul vizualizărilor, interesele și locația.

Acest lucru înseamnă că TikTok poate, într-un anumit sens, să ne controleze. Aplicația poate alege ce videoclipuri să ne recomande, ceea ce poate avea un impact asupra dispoziției noastre, a gândurilor noastre și a comportamentului nostru.

De exemplu, dacă TikTok ne recomandă în mod constant videoclipuri amuzante, este posibil să începem să ne simțim mai fericiți și mai relaxați. În schimb, dacă TikTok ne recomandă în mod constant videoclipuri negative sau agresive, este posibil să începem să ne simțim mai triști sau mai supărați.

Ce se întâmplă cu mintea noastră atunci când vizualizăm diverse creații menite să ne delecteze?

Atunci când vizualizăm diverse creații menite să ne delecteze, creierul nostru eliberează dopamină, un neurotransmițător asociat cu plăcerea. Dopamina ne motivează să căutăm experiențe plăcute, iar acest lucru poate duce la o dependență de anumite tipuri de conținut.

De asemenea, atunci când vizualizăm diverse creații menite să ne delecteze, creierul nostru este activat în zonele asociate cu emoțiile, memoria și motivația. Acest lucru poate duce la o creștere a stimei de sine, o scădere a anxietății și o creștere a dorinței de a ne conecta cu ceilalți.

Imagine reprezentativă 

Dependența de TikTok......in general dependenta de tot ceea ce reprezintă social media poate duce la o serie de probleme, cum ar fi:
  • Scăderea productivității
  • Probleme sociale
  • Probleme de sănătate

Există o diversitate enormă de aplicații centralizate care pot fi distractive și benefice fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, este important să fii conștient de potențialele riscuri asociate cu utilizarea excesivă a acelor aplicații.

 Dacă te confrunți cu probleme de dependență există un singur lucru pe care îl poți face pentru a te ajuta. Limitează timpul petrecut pe acea aplicație - pur și simplu setează-ți un timp limitat pe care-l poți folosi în fiecare zi. 


Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar