Spot Publicitar

Metaversul, următoarea etapă în evoluția internetului - o imensa realitate virtuală în care vom interacţiona sub formă de avataruri.

 Metaversul, următoarea etapă în evoluția internetului - o imensă realitate virtuală în care vom interacţiona sub forma de avataruri. 


Știm cu toții că numele ,,METAVERSE" a fost primit recent din cauza unei schimbări destul de interesante, a celei mai populare rețele de socializare, Facebook. La sfârșitul lunii octombrie, CEO-ul celui mai mare imperiu social media, Mark Zuckerberg, a anunțat schimbarea denumirii sale originale, ceea ce ma face să-mi pun o mică întrebare - care este motivul schimbării!!?


Unii cred că metaversul va revoluționa modul în care trăim și comunicăm cu diferiți oameni din întreaga lume dar, din punctul meu de vedere va dura doar câțiva ani buni pentru a implementa acele tehnologii existente, pentru a-și valorifica întregul potențial - asta însemnând noi imense oportunități pentru investitori.



Acum trebuie să înțelegem despre ce este acest ,,Metavers”, pentru a înțelege pe deplin conceptul acestuia. Și, în cuvinte generale, un metavers este o lume digitală sau virtuală care poate permite utilizatorilor să interacționeze liber cu alți diferiți utilizatori folosind avatare conținând, de asemenea, diferite spații pentru jocuri, comunicații, orice activități legate de muncă și stiluri de viață. Deci, prin urmare ,,Metaverse”, ofera o viață alternativă, aproape identică cu acele scenarii science fiction, pe care le-am savurat de-a lungul timpului. O schimbare intriganta a experienței utilizatorilor făcându-i să investească mai mult timp în ea.



Există diferite moduri în care utilizatorii pot investii în metavers și începe cu cumpărarea de acțiuni, iar acțiunile comune sunt Metaverse în sine și Nvidia. Nvidia care, ca instrument open-source, permite utilizatorilor săi să poată construi o lume digitală sau virtuală prin platformele sale Omniverse.


Există, de asemenea alte moduri, cum ar fi cumpărarea de jetoane și NFT, token-ul este de obicei jetoane de joc care pot fi disponibile pe platforme de schimb precum FTX ( doar un exemplu ), iar unele dintre jetoane sunt AXS, care este un token Ethereum - sursa de putere pentru jocul Blockchain Axie Infinity. De asemenea, jetonul recent care a fost într-o creștere recentă. Jetonul MANA dă putere Decentraland și poate fi folosit la achiziționarea de terenuri virtuale. Deci, putem spune ca lucrurile deja au ajuns la un alt nivel si în nici-un caz nu se vor oprii aici. 



Și, de asemenea, un alt token este SAND, care permite utilizatorilor să creeze și să joace jocul după gustul lor și să aibă propria experiență, iar cei experimentați pot fi, de asemenea, monetizați - SAND fiind un cripto token nativ.


În timp ce cea mai populară modalitate de a investii este jetoanele nefungibile (NFT), acestea au fost cele mai populare jetoane din lumea jocurilor și din alte industrii. MANA Decentraland și SAND folosesc ambele NFT ca sursă pentru a desemna proprietățile virtuale, terenuri și numeroase artefacte pentru utilizatori. SandBox permite, de asemenea, utilizatorilor să-și monetizeze NFT-urile după acea mintizare acelor bunuri digitale și, de asemenea, să le partajeze cu alți utilizatori.


HIVE - Un metavers pentru metavers. Metavers: Este mai aproape decât credem.


2021 a fost un an încărcat cu multă euforie la nivelul întregului ecosistem Blockchain - jocurile NFT au avut un rol principal pentru a atrage noi investitori în această lume. Pe parcursul acestui an, au fost dezvoltate si publicate, mai multe proiecte care arată tot potențialul pe care îl are această minunată tehnologie. Totuși, în ciuda întregului boom al Jocurilor NFT, puține au fost cele care au predominat de-a lungul timpului, cele mai multe dintre ele au ajuns să fie foarte efemere, aducând drept consecință un echilibru ciudat în portofelele multor jucători. De menționat că, așa cum au fost proiecte care nu au fost foarte solide, au mai fost și altele care au obținut rezultate bune și proiecte în curs de dezvoltare care se îndreaptă în aceeași direcție. Cu toate acestea fiind spuse, se pare ca numerosi dezvoltatori au creat mai multe jocuri -Play To Earn, care sunt destul de interesante și care încurajează jucătorii să investească bani și timp într-un loc în care se pot distra și genera profit.



Platforma HIVE își îmbrățișează întregul potențial al comunităților tokenizate, al jocurilor blockchain, al jetoanelor ce ofera dividende pentru venituri pasive, al monetării DeFi și NFT rapidă și liniștită, precum și o platformă de finanțare pentru proiecte aspirante. Nimic din toate acestea nu e nou sau surprinzător, dar viteza de dezvoltare și complexitatea tuturor acestor domenii înregistrează o creștere și o adoptare enormă. Nu a fost niciodată mai interesant să fii pe HIVE decât acum. Recomand cu încredere aceasta inovatoare platforma. Asta e, încet, încet Hive devine un puternic hub pentru jocuri, oferind o multitudine de oportunități pentru dezvoltatori, editori, jucători, streameri și investitori. Deja, se vede destul de bine, hype-ul Metaverse în afara HIVE, cu tone de proiecte lansate pe Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain, precum și blockchain-uri complet specializate precum ENJIN și SOUL. De asemenea, breslele din jocuri precum YGG și ZenSports colectează milioane de dolari în capital de investiții pentru a se extinde și mai mult în metavers.



Numeroase proiecte folosesc HIVE pentru IDO (oferta DEX inițială) si din cate se pare numeroase noi proiecte promițătoare de jocuri fac primii pași pe HIVE, care merg pe urmele jocurilor Splinterlands, Dcity, Risingstargame, Cryptobrewmaster, Exodegame, Dcrops, Rabona…etc. - lista devine mai lungă pe zi ce trece!


Și, pe lângă toate acestea, toată lumea poate să creeze un blog despre asta pe HIVE și să câștige diverse jetoane. Dar alte jetoane precum LEO din comunitatea LeoFinance sunt, de asemenea, candidații ideali pentru articolele de jocuri care se concentrează pe aspectele financiare ale jocului. Și Splintertalk, cu simbolul său SPT, a deschis larg calea, pentru o comunitate de jocuri tokenizată pentru un anumit joc, ceva care ar putea crea cu ușurință un standard industrial pentru mii de comunități de jocuri care vor venii. Un potențial incredibil de interesant și incredibil de confuz pentru noi toți.


Ok, din ceea ce am putut observa din mediile sociale, din punctul meu de vedere, oamenii continuă sa exagereze, in privinta acestui termen ,,Metaverse" - ok, acum este un cuvânt la modă. Intradevar atrage enorm de mult datorita tehnologiilor Blockchain si a criptomonedelor existente, oportunitatile de a investi intr-un mediu interactiv, destul de interesant. Dar, realitatea este că e nevoie de multă, multa infrastructură, dintre care unele vor dura câteva decenii pentru a fi construite. De exemplu, momentan sistemele noastre de comunicații trebuie să facă upgrade de viteză pentru a asigura latența, pentru a face ca lumile virtuale să pară destul de reale ( ok, referinta o fac la nivel global ). Din punctul meu de vedere, acest lucru se va întâmpla probabil numai după ce Edge Computing va ajunge la punctul în care serviciile avansate AI ( inteligentele artificiale ) pot funcționa acolo.


In general Metaverse, este un concept care nu ar fi trebuit catalogat si discutat în domeniul Blockchain si criptomonedele reprezentative. Dar, din cate se pare, Blockchain este o piesă a fundației pe care aceasta poate fi construită. Asta e, trebuie sa fim constienti de faptul ca nimic din toate acestea nu vor câștiga prea multă atentie fără Blockchain și bineanteles criptomonedele sau tokenurile acestor futuriste tehnologii.




Ok, acum de ce continui sa zic asta?


Pur și simplu, Blockchain și diferitele forme de criptomonedă denotă proprietate. Până acum, aceasta este cea mai bună metodă ce a fost dezvoltata pentru deținerea activelor digitale in siguranța. Metaversul este un sistem care depășește cu mult structurile noastre existente. În acest tărâm, digital nu vom avea organizații guvernamentale care înregistrează acte pe parcele virtuale….bine, asta ar fi promisiunea dar, după cum bineînțeles suntem destul de obișnuiți, acele organizații vor fi cu ochii pe acele proprietăți.


Mulți au un timp dificil să formeze o conceptualizare a ceea ce este Metaversul. Motivul este că monentan nu prea există o definiție destul de clară. Web 3.0 este o analogie bună, dar încă nu cuprinde totul. Practic, luați multe dintre tehnologiile care sunt monentan discutate:-  computer cuantic, AR/VR, Blockchain, AI…etc…,și amestecați-le pe toate împreună. Vom vedea o lume care încorporează realitatea mixtă pentru a face viața asemănătoare jocurilor. Va pătrunde nu numai în lumea noastră digitală, ci și în lumea fizică (precum și în cea biologică......la un moment dat).


Acest lucru va dura mult timp până ajungem la ceva care seamănă chiar cu scenariul productii cinematografice, Ready Player One, care ar putea fi doar o mica parte din Metaverse. Pentru cei ce nu ați vizionat filmul, recomand cu încredere….doar priviți trailerul de mai jos. Un alt film science fitction ce mi-a plăcut enorm și-l recomand este, Valerian și oraşul celor o mie de planete. O producție cinematografică publicată in anul 2017, ce pur și simplu te pune pe gânduri. Pe parcursul vizionarii acestui film, se expune o alternativa futurista de realitate virtuală…..ok, lucru ăla mi-ar place. Cine știe!!,, poate peste 50 sau 100 de ani, omenirea va ajunge la acel nivel prezent in aceste minunate filme science fiction.





În cazul in care doriți sa descoperiți mai multe informații despre platforma de socializare Hive Blockchain, verificați postările din linkurile de mai jos. Pentru diverse întrebări folosiți secțiunea comentarii. 


1) https://www.mythical-times.com/2021/11/de-ce-ar-trebui-sa-va-alaturati.html


2) https://www.mythical-times.com/2020/11/hiveio-social-media-descentralizat.html



Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar