Spot Publicitar

Valkyrie 2008 - un film istoric dramatic inspirat din fapte reale.

 In acest post voi incerca sa expun un mic review al unui film ce mi-a plăcut enorm de mult, pe care l-am descoperit recent.


Dupa cum a-ți putut observa din titlu acestui post, filmul poartă numele de Operatiunea Valkyrie sau pur și simplu Valkyrie din 2008. Această producție cinematografică reprezintă un film de război, istoric in regia lui Bryan Singer, ce expune doar o mică parte ale evenimentelor ce au avut loc pe 20 iulie 1944 ( atunci când o mână de ofițeri naziști au avut o tentativă de asasinare a lui Adolf Hitler ). 

În general nu sunt atras de genul filmelor in care se dorește a se expune figura istorică Hitleristă.  Dar, totuși neavând ce face cu timpul meu liber am descoperit un dvd cu titlul acestui film, Valkyrie. Ok,... sincer fără să citesc acel mic rezumat de pe spatele carcasei cdului, am împrumutat rapid filmulețul, doar având acea impresie fantastică ca dețin o producție cinematografică uimitoare despre acele creaturi fantastice ce aparțin mitologiei nordice. Acele ființe primordiale, Walkiriile despre care se spune că îl slujeau pe zeul Odin. Vă dați seama cam la ce mă așteptam ( un film numai cu Vikingi, zei si creaturile acestora - ahh cu multe scene pline cu bătălii care mai de care mai fantastice ).... dar, spre surprinderea mea filmul a început cu acel ceva, pe care îl tot evitam de mult, mult timp - upsss, o adevărată dramă istorică.

În fine...Ok, asta e...merg mai departe - și mi-am pus in gand să le ofer totuși o mică șansă celor ce într-adevăr sau chinuit destul de mult să joace acele roluri ale perioadei naziste. Deci, am continuat mai departe, iar după încă câteva minute bune filmul a început să-mi capteze toată atenția.... ecranul deviceului meu nu a avut nici-o mică șansă de scăpa de privirea mea, până când nu sa terminat tot filmul. Sincer pot spune cu mâna pe inima că acest titlu cinematografic pe care-l recomand, din punctul meu de vedere este un film artistic cu totul și totul special, ce merită vizionat. O mică parte istorică cât se poate de autentică. Deci, pot spune că spre surprinderea mea, filmul mi-a oferit o mică surpriză total neașteptată.

Deci, ce mai....mi-a făcut plăcere sa vizionez acest film - un scenariu bun si o prezenta actoriceasca remarcabilă. Un film istoric exceptional, unul care cu siguranta merită vizionat măcar o singură dată in această pretioasa viață.


Un mic rezumat al acestei productii cinematografice.
Filmul prezintă o operatiune, numită Valkyrie - o operațiune speciala condusa de ofiterul veteran si erou de razboi Claus von Stauffenberg ( jucat de Tom Cruise ) - ramas fara un ochi si o mana in timpul luptelor din nordul Africii. In această operațiune secretă se implica alti membri cheie ai ierarhiei militare (jucati de Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Eddie Izzard si Terence Stamp), toti cu ranguri inalte si cu acces direct la cercul de apropiati ai lui Hitler. Ohoo acest grup special sunt expuși ca niste eroi, ce nu se temeau de nimic. Mai mult de atât nu se merită oferit, deoarece nu doresc să vă distrug acea curiozitate. 

Important e faptul că din punct de vedere istoric  Germania, in acele timpuri era pe cale sa piarda razboiul, lucru inteles de multi la momentul respectiv. Acesti ofiteri bravi nu doreau altceva decât terminarea rapidă a acelui crunt război ce părea că nu se mai sfârșește niciodată. Aceștia pun la cale sa il omoare pe Hitler si apropiați acestuia, iar dupa urmand sa fie format un guvern nou cu cat mai putina varsare de sange. Din punctul meu de vedere aceștia au încercat să salveze numeroase vieți dar, pentru toti cei ce nu au vazut filmul pana acum - aflati de la mine că  lucrurile se vor termina într-o manieră destul de dramatică.

 Pentru a vedea cum se termina acest film inspirat dintr-o poveste adevărată de viață sau cum se desfășoară întreaga acțiune acelor personaje istorice, nu rămâne altceva de facut decât să acordați aproximativ 120 de minute din viața personală. Filmul cu siguranţă va deschide apetitul de cunoaştere al celor interesaţi de ceea ce a însemnat nazismul sau poate pur şi simplu doresc să afle mai mult despre modul în care Hitler era privit chiar şi în propria ţară. Chiar daca nu sunteți fani ai filmelor despre razboi sau militare, acest film artistic își merită acel timp prețios acordat. O poveste reală, epica destul de impresionantă ce tind să cred că nu vă va dezamăgi.

Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar