Spot Publicitar

Natura și sursele sale misterioase ale frumuseții, întotdeauna va continua să ne surprindă.

 O mică notă informativă.

Din punct de vedere științific, lumina călătorește ca o undă, cu aproximativ 300 de milioane de metri pe secundă - iar, ceea ce noi reușim să vedem ca lumină este doar spectrul vizibil, adică doar acea parte a spectrului electromagnetic detectabilă cu ochiul uman.

Fenomenul - ,, Stâlpi de lumină"

Aceste spectacole de lumini uimitor de colorate pot părea supranaturale sau creații artistice fantastice dar, in realitate nu sunt altceva decât simple fenomene atmosferice optice. Ok, pentru a descoperii mai multe detalii explicative, doar încercați să vizionați filmulețul de mai jos.


Aceste tipuri de fenomene naturale de lumină au fost reperate în multe părți diferite ale lumii în diferite culori, în funcție de culoarea sursei de lumină pe care o reflectă. Oare cum își explicau oamenii din antichitate apariția pe cer a acestor fenomene uimitoare!!?. 

In general, fenomenul optic cu adevărat uimitor este vizibil doar la temperaturi extrem de scăzute atunci când se formează cristale de gheață în atmosferă. Aceste plăci de cristal de gheață se orientează într-un mod hexagonal pe măsură ce se deplasează în jos prin atmosferă. Suprafețele lor colective acționează ca o oglindă uriașă care reflectă lumina care cade asupra lor. Lumina reflectată se va extinde pe o anumită distanță atât deasupra, cât și sub sursa de lumină. Cu cât cristalele de gheață sunt mai dense și mai mari, cu atât acest efect devine mult mai pronunțat.


Stâlpii de lumină apar de obicei în regiunile arctice din cauza temperaturilor extrem de reci necesare pentru un astfel de eveniment și sunt mai frecvente iarna și toamna. Ele sunt formate din aceiași factori, și anume cristale de gheață și lumină, dar diferă prin modul în care refractă sau reflectă lumina.

 Imagine ce surprinde acest tip de fenome

Un adevărat spectacol de lumini 

Stâlpii de lumină - fenomenul optic

Natura și minunile sale

Adesea, datorită aspectului lor ieșit din comun, oamenii confundă acest fenomen cu OZN-urile, deoarece este destul de natural să fii uimit de un fascicul de lumină neașteptat care pare să iasă din senin.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, recomand să verificați linkurile următoare: ESA și bineînțeles Wikipedia 




Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar