Spot Publicitar

Ghost of Tsushima - Un joc video numai și numai cu samurai

 Ghost of Tsushima este un joc de acțiune-aventură din 2020 dezvoltat de Sucker Punch Productions și publicat de Sony Interactive Entertainment. Acest superb joc este un RPG open-world cu o poveste epică plasată în era feudală a Japoniei, unde vei juca rolul de a lupta împotriva unei invazii mongole. Firul narativ al jocului se învârte în jurul unui samurai -Jin Sakai, unul dintre ultimii samurai de pe insula Tsushima, în timpul primei invazii mongole din anii 1270. Acesta este ultimul membru al clanului Sakai și nepotul Lordului Shimura, liderul din Tsushima.


Ghost of Tsushima, prezintă o lume imensă, fără puncte de referință ce poate fi explorată fără îndrumare. Jucătorii pot călători rapid în diferite părți ale lumii jocului călare pe un cal. Jocul conține misiuni secundare și diverse personaje cu care să interacționezi. Jucătorii se pot angaja în confruntare directă cu inamicii folosind diferite arme precum katana, care poate fi folosită pe parcursul evoluției. Alternativ, folosirea stealth-ului vă permite să evitați inamicii și să-i loviți în tăcere cu instrumente precum petarde pentru a crea distrageri, bombe fumigene pentru a dezorienta inamicii alertați și kunai pentru a lovi mai mulți inamici. Duelul unu-vers-unu cu diverse NPC-uri este, de asemenea, opțional.





Un mic sinopsis al jocului.

Amplasat pe insula Tsushima al anului 1274, jocul se învârte în jurul unuia dintre ultimii samurai ai insulei, Jin Sakai, în timpul primei invazii mongole a Japoniei. Armatele Imperiului Mongol, folosind arme și tactici militare necunoscute japonezilor, au cucerit și devastat multe țări, iar Tsushima este tot ceea ce se află între ele și Japonia continentală. Insula a fost devastată de primul val al invaziei mongole; iar forțele de apărare ale samurailor au fost ușor învinse, permițând invadatorilor să cucerească zone mari de teritoriu unde terorizează locuitorii locali și adună resurse pentru a-și consolida puterea. Jin este unul dintre puținii samurai supraviețuitori ai clanului său, distrus în timp ce încerca să apere insula. Cu lumea lui distrusă, Jin își dă seama că modul în care a fost antrenat să lupte este inutil împotriva unui inamic atât de puternic. În cele din urmă, el trebuie să învețe calea ,,Fantomei”, un stil de luptă neconvențional care pune mult accent pe atacuri la scară mică, creând astfel panica și frică în mintea inamicului, folosind propriile arme împotriva lor, pentru a-i învinge pe mongoli și a-i împiedica să lanseze un atac complet in invazia continentului.


Informații istorice japoneze regăsite in firul epic al poveștii jocului. După moartea faimosului Genghis Kahn, fondatorul celui mai puternic imperiu mongol, unul dintre nepoții săi a reușit sa devină unul dintre cei mai puternici împărați mongoli vreodată după ce a cucerit toată China. Istoric vorbind, puternicul Kahn a vrut să-și folosească baza principala din China pentru a se extinde și a captura alte țări din Estul și Sud-Estul acesteia. Una dintre aceste tărâmuri la care tot râvnea cu ardoare a fost Japonia. 


Interesant e faptul ca atunci când luase decizia de a invada Japonia, acesta cucerise deja Coreea, folosind aceasta țara ca un fel de rampă de lansare pentru sute de nave de război mongole pentru invada Japonia. Într-adevăr din punct de vedere istoric, invazia sa începe în 1274 pe două insule mici care separă Coreea de Japonia, prima dintre aceste insule ar fi insula Tsushima.


 Totuși, in joc Kublai Khan nu apare, el fiind în schimb înlocuit de un personaj numit Koten Khan, liderul inteligent și nemilos al invadatorului. Prima persoană importantă pe care o întâlnim în joc este Shimura, unchiul lui Jin - o figură paternă pentru acesta și, de asemenea, stăpânul insulei Japoneze Tsushima. Acesta îi va proteja și îl va antrena pe Jin încă din copilărie în arta sabiei, în modurile tradiționale ale vieții samuraiului - una dintre cele mai importante lecții ale vieții sale. Acesta in cele din urma ajunge un om foarte puternic și feroce, cu siguranță unul capabil să-și protejeze patria, familia rămânând astfel fidel codului bushido - codul de onoare al războinicilor samurai.


Din ceea ce putem observa din filmulețul de mai sus, in noaptea în care armata mongolă

invadează în cele din urmă Tsushima, lordul Shimura conduce o armată de samurai pentru a apăra insula, iar nepotul sau Jin decide sa participe în luptă alături de el. Totuși au fost învinși de dimensiunea armatei mongole, așa cum din punct de vedere istoric au făcut-o. In general, obiectivul armatei mongole nu a fost doar pentru a invada Sashima, ci pentru a prelua Japonia în întregime. Samuraii erau cu mult depășiți numeric și nu erau familiarizați cu stilul de luptă, barbar al mongolilor. Înfrângerea a fost practic inevitabilă dar, printr-un fel de miracol, totuși Jin Sakai a supraviețuit nopții de necruțătoarea invazie Mongolă. 


Cu toate ca era grav rănit, acesta va încerca sa-și salveze unchiul care a fost capturat în timpul bătăliei, dar este rapid învins și aruncat de pe un pod dar, chipurile acesta supraviețuiește și jură să se răzbune și să elibereze poporul de invadatorii mongoli. Conștient de puterea barbarilor mongoli, acesta încalcă codul bushido devenind astfel fantoma din Tsushima. Din acel moment, Jin începe sa recruteze aliați și învață noi tehnici de luptă care îl vor ajuta în încercarea de a-și salva unchiul. In încercarea de a-i învinge pe mongolii, acesta reușește sa sperie întreaga regiune devenind astfel o adevarata legenda a Japoniei. Unul din recruții săi, Taka îl va ajuta sa-și confectioneze un cârlig special pentru cățărare, care îi va permite lui să escaladeze pe marginea pereților, similar cu tacticile folosite de ninja. Deci, prin urmare samuraiul nostru legendar devine un adevărat ninja. Interesant e faptul ca lucrurile de genul acesta cum ar fi cățăratul, utilizarea măștii, atacul cu kunai, folosirea fumigenelor sau atacul din umbră, sunt metode specifice luptătorilor ninja, o cale de lupta complet împotriva codului de onoare al samurailor. In fine, după multe, multe aventuri eroul nostru va ieși in cele din urma învingător dar, datorită faptului ca a îndrăznit sa încalce codul bushido, Jin va rămâne cunoscut in cultura japoneza sub numele de ,,Fantoma din Tsushima”


Din punctul meu de vedere, Ghost of Tsushima este un joc interesant, destul de complex. O poveste grozavă, multe personaje destul de memorabile, oferă o adevarata atmosferă de film, de fapt, o adevărată experiență cinematografică. Doar pentru faptul că spune o poveste interesantă care abordează o adevarata tema istorică destul de importantă a civilizației Japoneze mi-ar plăcea ca acest joc să devină o producție de film în viitorul apropiat. Dacă aveți întrebări despre acest subiect sau poate doriți să aflați mai multe detalii despre personajele acestui fantastic joc, lăsați-mi un comentariu in aceasta pagina. 

Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar