Spot Publicitar

Hackingul Etic - Motivaţie & Limite.

 În ultimele zile toate mediile globale de informare au arătat invazia Ucrainei de către Rusia ~ deja o sumedenie de povești oribile acolo. Mai presus decât atât, acum se lansează zvonuri că una dintre cele mai misterioase grupuri descentralizate de activiști, ce acționează sub ,,umbrela" Anonymus, va ataca infrastructura rusă într-un război cibernetic.


Ok, oare ce sa petrecut in mințile celui ce citea asemenea noutăți!!? Pun pariu, că primul impuls este că acest lucru este corect și că ar fi trebuit făcut prin orice fel de mijloace posibile să se desfășoare ~ să nu spuneți că nu!!🗝👨‍🌾,...că nu vă cred⚔🧙‍♂️. Problema reală e că acest lucru este total greșit în multe privințe și este împotriva eticii hackingului. Hackingul este ca o artă și ar trebuii să creeze ceva frumos și constructiv, așa cum se spune în Chaos Computer Club (CCC)


Principiile etice ale hackingului - motivație și limite.

Accesul la computere - și orice ar putea să vă învețe ceva despre modul în care funcționează lumea cu adevărat - ar trebui să fie nelimitat și total. Cedeți întotdeauna imperativului hands-on!

• Toate informațiile ar trebui să fie gratuite.

• Neîncredere în autoritate - promovează descentralizarea.

• Hackerii ar trebui să fie judecați după acțiunea lor, nu după criterii false, cum ar fi grade, vârstă, rasă sau poziție.

• Puteți crea artă și frumusețe pe un computer.

• Calculatoarele vă pot schimba viața în bine.

• Nu aruncați datele altora.

• Faceți datele publice disponibile, protejați datele private.

Există o mulțime de alte motive pentru care ar trebuii sa stagnezi puțin mai mult, reflectând la informațiile publicate ~ yep, și poate mai important ar fi să te gândesti la faptul că pot fi șanse enorme de a lovi fără sa îți dorești, populația civilă nevinovată. În general, în majoritatea cazurilor de hacking înregistrate la nivel global, cei ce au avut mai mult de suferit în realitate, au fost cei din rândurile populației civile.

Doar un simplu articol de presă pe care-l recomand ~ Anonymous: the hacker collective that has declared cyberwar on Russia

Comentarii

Promo

Postări populare de pe acest blog

Curiozități despre Grecia Antică - Educația Spartană

Întrebări si răspunsuri amuzante

Hive.io - Social media descentralizat 

Mitul Creației În Mitologia Greacă

Spot Publicitar